Dezordinea este produsa atunci cand pastram aproape totul in dulapurile noastre fara sa facem o selectie.

Acest lucru se traduce, de cele mai multe ori, printr-o proasta organizare si in toate aspectele vietii noastre.

De aceea, este important sa pastram o buna ordine si curatenie in casa noastra si ce mod mai bun de a incepe decat in garderoba cu metoda KonMari.

Putini sunt cei care nu au auzit inca de celebra Marie Kondo. Autoarea cartii „The life-changing magic of tidying up” este o organizatoare profesionista sau, cu alte cuvinte, a transformat planificarea intr-un mod de viata.

Potrivit japonezilor, efectele pozitive ale acestei filozofii a curateniei depasesc sfera casei si includ, printre altele, noroc, dragoste si succes.

Metoda KonMari ne-a revolutionat viata, iar autoarea acesteia ne-a aratat cum sa ne organizam dulapurile si casa in cel mai bun mod posibil.

Desi suna destul de logic, de obicei nu tinem cont de tot ceea ce avem in garderoba. Pentru a urma pe deplin metoda lui Marie Kondo, este esential sa ai timp si sa stii cum sa-ti organizezi bine sifonierul cu haine.

Ia aminte la sfaturile noastre si descopera cu ajutorul acestor trucuri cum sa obtii o garderoba ordonata.

Ce presupune metoda KonMari de organizare?

Pentru a aplica metoda KonMari in organizarea garderobei, trebuie sa iei decizia de a arunca sau nu un anumit obiect vestimentar si te gandesti unde vei amplasa hainele, astfel incat sa le gasesti usor.

Cum decizi daca scapi sau nu de un articol vestimentar? Daca il porti si iti aduce bucurie, il vei pastra. In caz contrar, arunca-l sau, de ce nu, doneaza-l.

Metoda japoneza de organizare presupune concentrarea pe articolele care iti aduc bucurie si nu pe cele de care vrei sa scapi.

Totodata, solutia pentru o organizare eficienta este sa stabilesti un loc pentru depozitarea hainelor. Nu tine imbracamintea si in dulapul din dormitor, si in cuierul din hol, cel din baie sau in living.

Stabileste un loc clar pentru fiecare categorie. Acest lucru presupune un sertar doar pentru sosete sau lenjerie intima sau umerase pentru camasi si sacouri.

Daca ai un loc fix pentru fiecare categorie de haine, iti va veni mai usor sa le pui la loc dupa ce le porti.

Organizarea hainelor dupa metoda KonMari

Exista doua reguli care te vor face sa aplici metoda KonMari fara scuze. Una dintre ele este ca, daca adaugam ceva nou in garderoba, trebuie sa iasa altceva.

Aceasta este o regula pe care trebuie sa o respectam cu fermitate daca vrem sa pastram ordinea in garderoba noastra.

Cealalta regula pe care ar trebui sa o aplicam este foarte simpla: daca nu am purtat acel articol de imbracaminte sau accesoriu timp de 12 luni, cel mai bine este sa ne luam adio de la el.

In primul rand, „atacarea” hainelor din alte sezoane este o modalitate buna de a incepe, dar ar trebui, de asemenea, sa scapi de tot ceea ce nu te face fericit.

Cu alte cuvinte, sa pastrezi doar ceea ce aduce bucurie in viata ta si sa lasi restul sa plece cu recunostinta. Una dintre caracteristicile metodei KonMari este tocmai modul in care ne organizam dulapurile de haine.

Nu toate trucurile functioneaza. Maestra japoneza a ordinii opteaza pentru o organizare pe verticala, ceva de genul crearii unei biblioteci… de haine, care sa iti permita sa ai totul la vedere.

In plus, este important sa impaturesti hainele in trei pliuri (se vor sifona mai putin si vor fi mai usor de organizat), sa atarni pe umerase doar ceea ce este strict necesar si sa le organizezi pe culori.

Ordinea perfecta inseamna ca fiecare lucru isi are locul sau. Pe langa sertare si rafturi, un alt sfat al lui Marie Kondo este acela de a folosi la maximum cutiile pentru depozitare, unul dintre elementele sale preferate pentru organizare.

La fel, umerasele multifunctionale si carligele pentru agatat sunt aliati de nadejde pentru organizarea casei si, mai ales, a dulapurilor.

Desi hainele sunt punctul de plecare, pentru a obtine seninatatea care vine odata cu ordinea, va trebui sa te ocupi si de organizarea altor elemente.

Pastrarea doar a documentelor strict necesare intr-un singur loc, organizarea bibliotecii sau eliminarea obiectelor precum CD-uri, accesorii si alte elemente si obiecte asemanatoare pentru a nu ne mai agata de trecut, sunt cateva dintre secretele metodei lui Marie Kondo.

Pentru a pune in aplicare, in primul rand trebuie sa alegem o zi, sa incepem devreme si singuri si sa alegem optiunea pentru simplitate ca instrument de organizare perfecta.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Organizarea garderobei dupa metoda KonMari

  1. Este impresionant cum autorul a reusit sa simplifice concepte financiare complexe intr-un mod accesibil pentru oricine. Recomand acest articol tuturor celor interesati de investitii sau de dezvoltarea cunostintelor financiare.

  2. Interesant articolul despre diferitele tipuri de instrumente financiare disponibile pe piata. Mi-a placut modul in care au fost prezentate avantajele si dezavantajele fiecaruia, ajutandu-ma sa iau decizii mai informate.

  3. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine cum functioneaza piata de capital si cum pot investi in mod inteligent. Am gasit informatiile foarte bine structurate si usor de inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *