Nimic nu este atat de inconfortabil ca acele bai mici, in care pare ca nu este loc pentru nimic. Cu aceste sfaturi simple nu le vei mari dimensiunea, dar cu siguranta asa va parea.

Daca exista o incapere care reprezinta intotdeauna o provocare, chiar si pentru cel mai experimentat designer de interior, aceasta este baia mica, pentru ca nimic nu scoate la iveala ce e mai rau din noi ca lipsa de spatiu.

Baile sunt spatii functionale si, ca atare, uitam adesea acest lucru in ceea ce priveste designul. Acest lucru se intampla adesea in cazul bailor mici, a caror lipsa de spatiu si de ambient poate face ca spatiul sa fie putin sufocant.

O baie mica ar trebui sa fie functionala, fara a neglija stilul, vizand confortul si comoditatea, deoarece acest lucru este esential in orice baie, indiferent de dimensiunea acesteia.

De aceea, iti impartasim aceste idei pe care le poti pune in practica imediat, astfel incat baia ta sa para un pic mai mare decat este in realitate.

Opteaza pentru o cada moderna

Cel mai important lucru este sa gasesti echilibrul intre estetica si functionalitate. Pentru amenajarea unei bai mici, accentul trebuie sa cada pe functionalitate, cu ajutorul unor instalatii sanitare potrivite.

Aspectul estetic este la fel de important, pentru ca baia sa se transforme intr-o camera atragatoare. Intr-o baie de dimensiuni reduse, incearca sa maximizezi spatiul de care dispui.

Prima idee are legatura cu renuntarea la cada. Chiar daca ti-ai dori sa petreci o seara relaxanta intr-o cada plina cu spuma, ia in calcul ca aceasta iti ocupa mult loc.

Asa ca mai bine alege o cabina de dus pentru usurinta in curatare si economia de apa la fiecare utilizare. Sunt de preferat cele cu pereti din sticla, pentru a crea impresia de spatiu mai larg.

Alege WC-ul incastrat in perete

Pentru ca fiecare centimetru conteaza, alege elemente care te ajuta sa castigi spatiu. Astfel, ascunde rezervorul WC-ului, pentru ca baia sa devina un loc mai generos.

Daca e imposibil, foloseste spatiul de deasupra vasului de toaleta pentru a monta un dulap perfect pentru produsele care aglomereaza baia.

Vopseste peretii in culori deschise

Atunci cand vorbim despre amenajarea unei camere, alegerea nuantelor potrivite reprezinta o etapa definitorie.

Pentru un spatiu ingust, este recomandat sa folosesti culori deschise. Renunta la alb, pretentios si sensibil la murdarie, si alege culori deschise, pastelate, care sa creeze impresia de spatiu generos.

Poti opta pentru un tavan alb si pereti in culori deschise, un truc pe care il poti folosi in orice incapere de dimensiuni mici. Totodata, un perete din baie poate fi colorat diferit, astfel incat sa atraga toata atentia.

Apeleaza la mai multe surse de lumina

Folosesti o singura sursa de lumina pentru baie? Ai putea sa iei in considerare includerea mai multor becuri, care te ajuta atunci cand incaperea are dimensiuni reduse.

In afara de plafoniere, alege si spoturi de lumina, care arata excelent in combinatie cu oglinda. Spoturile pot fi asezate si deasupra lavoarului, oferind un aspect placut intregii incaperi.

Foloseste un design pe verticala

O baie de dimensiuni reduse poate fi pusa in evidenta de un design pe verticala. Prinde dulapurile de perete, astfel incat sa folosesti eficient spatiul din camera si sa organizezi toate lucrurile de care ai nevoie.

Bucura-te de utilitatea unei bai mici si alege un lavoar care permite suspendarea. Astfel, vei obtine o baie moderna si… mai usor de curatat.

Integreaza o oglinda moderna

Cand vine vorba de accesorii care dau impresia de spatiu mai mare unei bai mici, oglinda se afla in capul listei. In plus, cu cat este mai mare, cu atat se simte mai spatios.

Efectul vizual oferit de acest element decorativ ne va ajuta intr-o mare masura la luminozitatea si spatialitatea camerei. Il recomandam 100% pentru orice reforma de baie mica.

Dar nu orice oglinda va functiona, ci trebuie sa fie mare, de preferinta sa ajunga pana la tavan sau de la perete la perete deasupra chiuvetei pentru a mari suprafata de reflexie. Evita ramele de pe oglinzi, deoarece acestea strica trucul.

Exista nenumarate optiuni pentru a transforma o baie mica intr-o baie de designer. Optiunile de depozitare, alegerea iluminatului, instalarea unui dus deschis si utilizarea unor culori neutre vor contribui la crearea baii de vis.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Sfaturi de amenajare pentru o baie mica

  1. Consider ca articolul subliniaza pe buna dreptate importanta constientizarii sinelui prin intermediul meditatiei. Prin practicarea acestei tehnici spirituale, putem descoperi noi dimensiuni ale fiintei noastre si putem atinge stari de intelegere profunda si echilibru interior.

  2. Beneficiile meditatiei asupra concentrarii si claritatii mentale sunt remarcabile. Practicarea regulata a meditatiei poate ajuta la imbunatatirea capacitatii noastre de focusare si luare a deciziilor, ceea ce ne poate influenta pozitiv atat viata personala, cat si pe cea profesionala.

  3. Sunt de acord cu faptul ca meditatia poate fi o modalitate eficienta de reducere a anxietatii si depresiei. Este important sa ne acordam timp pentru a ne relaxa si a ne reconecta cu propria noastra fiinta, iar meditatia poate fi un instrument deosebit de util in acest sens.

  4. Articolul este foarte interesant si bine documentat, oferind informatii utile despre beneficiile meditatiei pentru sanatatea mentala si fizica. Este impresionant cum practicarea constanta a meditatiei poate imbunatati starea de bine si reduce nivelul de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *