Desi uneori este greu de recunoscut, somnul si odihna sunt necesare pentru a trai o viata de calitate si pentru a da ce e mai bun din noi insine.
Dar atunci cand cineva se simte foarte obosit sau stresat, dormitul sau statul intins pe canapeaua din living nu pare sa fie suficient.
Sa stim cum sa ne relaxam acasa poate face o mare diferenta in viata noastra de zi cu zi.
Rezervarea unor mici momente din zi pentru a ne linisti corpul si mintea, fara a ne neglija responsabilitatile, este o noua formula care ne poate ajuta sa ne castigam sanatatea si sa ne bucuram mai mult de viata de zi cu zi.
Dar odihna nu inseamna neaparat sa nu faci nimic.
Putem profita de ziua libera pe care o avem sau de serile in care ne intoarcem de la serviciu pentru a avea acel moment de relaxare care sa ne reincarce bateriile.
Iata asadar, cateva sfaturi pe care le poti pune in aplicare imediat, cu un minim de efort si astfel, sa te poti relaxa chiar la tine acasa.
Inchide electronicele
Lumina albastra a ecranelor telefoanelor, laptopurilor sau tabletelor iti afecteaza ochii si iti poate modifica ritmul circadian al corpului, transmitand semnale ca este, inca, ziua.
Acest lucru iti va afecta, fara dubii, productia de melatonina – hormonul somnului.
De aceea, ar fi indicat ca, seara, sa te deconectezi de la emailuri, responsabilitati, cereri din partea sefilor sau ale colegilor si sa-i oferi creierului tau o binemeritata pauza.
Incearca sa te tii departe de electronice, macar cu o ora inainte de culcare, si vei adormi mai usor.
Asculta muzica
Nimic nu e mai relaxant decat sa iti transformi casa in locul in care te simti perfect si in care abia astepti sa ajungi. Si nimic mai simplu.
Asa ca, seara, cand ajungi acasa, asculta niste muzica in surdina. Poate fi playlistul preferat sau unul relaxat.
Tot ce conteaza este sa te scoata din starea de alerta la care ai fost supus si sa te poti bucura de liniste in timp de mananci sau bei un ceai.
Fa o baie relaxanta
Baia este apogeul relaxarii de seara. Cand ai timp, poate, nu in fiecare seara, dar o data pe saptamana, ofera-ti un moment de rasfat in cada, cu muzica buna, poate sare de mare si uleiuri parfumate in apa.
Dupa o astfel de experienta, vei fi un om nou si toata oboseala din corp se va duce, ca prin minune.
Ca sa prelungesti sentimentul, cand iesi din cada/dus poarta ceva confortabil. Daca nu ai ceva pe plac, gasesti halate baie si in magazinele online, articole care te vor ajuta sa iti transformi serile in unele si mai relaxante.
Aprinde lumina ambientala
Pentru ca lumina puternica transmite creierului semnale contradictorii, asigura-te ca incaperile in care iti petreci timpul seara sunt pornite doar veiozele sau lampadarele.
Lumina scazuta iti va ajuta corpul cu producerea melatoninei. Pune in functiune lumina ambientala sau, de ce nu, aprinde doar niste lumanarele parfuma.
Bea o cana de ceai
Exista ceaiuri si infuzii din plante care te ajuta sa te destresezi datorita componentelor lor naturale.
Prin urmare, este recomandat sa lasi cafeaua deoparte si sa o inlocuiesti cu unul dintre aceste ceaiuri care, pe langa faptul ca te relaxeaza, ajuta la reducerea anxietatii si te ajuta sa adormi mult mai usor.
Cele mai recomandate sunt: ceaiul de musetel, de valeriana, de iasomie, de floarea pasiunii, de flori de tei si de flori de portocal.
Speram ca toate aceste idei te vor ajuta sa stii cum sa te relaxezi acasa. Nu este nevoie sa pleci in vacanta pentru a te simti relaxat si calm.
De fapt, este un lucru pe care il putem realiza in fiecare zi fara prea mult efort.
Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra practicarii yoga. Voi incerca cu siguranta sa integrez mai multe antrenamente de yoga in rutina mea zilnica pentru a ma bucura de toate aceste beneficii.
Consider ca ar trebui sa se faca mai multa promovare pentru acest tip de antrenamente, intrucat sunt extrem de benefice pentru noi toti. Yoga nu este doar un exercitiu fizic, ci o modalitate de a gasi echilibrul interior si pacea interioara.
Am fost incantata sa citesc acest articol deoarece am practicat yoga si pot confirma ca beneficiile mentionate sunt reale. Este important ca oamenii sa inteleaga cum poate contribui yoga la imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre beneficiile antrenamentelor de yoga. Sunt impresionata de modul in care autorul a abordat subiectul si de cat de detaliat a explicat fiecare aspect al practicarii yoga.